Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, March 29, 2016

Nomophobia, satu penyakit?

Ya, ini antara satu penyakit saya.



Baru je berlaku masa en hasben ambil nak pergi lunch tadi hahaha...happens everytime. Trauma jugak sebab pernah hilang phone dekat dalam cubicle toilet tu yang seriau tu. Hengpong dahla mahal sekarang wuwuwuwu...

Apekebende nomophobia ni?


Parah jadi orang sekarang ni kan? Bila keluar je jadi cam situasi kat bawah ni,


Lagi parah bila parents kita pun dua kali lima hooo....teringat dulu pernah post pasal adikku sikurus yang teringin nak hengpong. Masa itu dia 6 tahun kot. Dok usung remote tv and keep saying itula fon dia haha...

Bebudak sekarang ni hp ni macam satu keperluan tapi keperluan yang amat membimbangkan. Ade tertengok video adik ni telefon mak dia guna jam je gila canggih.

Kita dulu after spm baru dapat telefon. Itu pun hp tiga tiga sekupang. Dapat pun sebab pergi sambung belajar kat keyel. Itu pun masa ada hp tu kakak sedara bising2 time dia dulu mana pakai hp pakai telefon public je (baca: anak dia sekarang baru sekolah rendah pun dah pakai iphone uols (--')) 

Payah nak beza2 kan zaman dulu dengan sekarang. Kadang2 kena tengok aci ke x nak beza2 kan. Perasan x baby2 sekarang pandai gila main hp? takyah ajar deme lagi advance.

Mengikut kajian bukan kedoktoran saya, yelah dah ibu mengandung kini semua dok main hp so kirenya dari dalam perut baby tu dah praktis. xleh jugak nak salahkan bebudak tecik comey tu kan haha..

So note to myself nanti bila dah tiba masanya: jangan main hp!!!!! 

Sila baca buku banyakkkkkkkkkkkk...baca Quran everytime...zikir, menjahit, memasak, jawab soalan matematik, main sahibba, sudoku, dan senyummmmm selaluuuuu ;)

p/s: nasib kat ofis memang kak tun pasang radio ikim pheww ;p


6 comments:

ninest123 said...

longchamp, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, nike free, prada handbags, sac longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, michael kors, replica watches, burberry, louboutin pas cher, louis vuitton outlet, louboutin shoes, longchamp outlet, ugg boots, tiffany and co, oakley sunglasses, louis vuitton, air max, prada outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, ugg boots, replica watches, nike free, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, uggs on sale, chanel handbags, tiffany jewelry, louis vuitton, kate spade outlet, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, louis vuitton, christian louboutin outlet, ralph lauren pas cher

ninest123 said...

ralph lauren uk, mulberry, hogan, nike air max, ray ban uk, oakley pas cher, coach purses, ugg boots, michael kors outlet, nike air max, vanessa bruno, michael kors, lululemon, true religion jeans, ugg boots, sac guess, ray ban pas cher, michael kors outlet, replica handbags, coach outlet, michael kors, burberry outlet online, michael kors outlet, true religion outlet, hollister pas cher, converse pas cher, north face, kate spade handbags, nike roshe, timberland, nike air max, north face, air force, coach outlet, burberry, michael kors, tn pas cher, michael kors, new balance pas cher, hollister, nike free run uk, michael kors outlet, vans pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion jeans, abercrombie and fitch, lacoste pas cher, hermes, michael kors outlet

ninest123 said...

chi flat iron, vans shoes, louboutin, babyliss, iphone cases, birkin bag, oakley, reebok shoes, nike huarache, converse outlet, converse, p90x workout, valentino shoes, timberland boots, hollister, north face outlet, asics running shoes, new balance, herve leger, insanity workout, bottega veneta, ray ban, soccer shoes, north face outlet, nike trainers, nike roshe, nike air max, lululemon, hollister, beats by dre, instyler, nike air max, vans, abercrombie and fitch, wedding dresses, mcm handbags, hollister, baseball bats, longchamp, nfl jerseys, celine handbags, ralph lauren, ghd, mac cosmetics, ferragamo shoes, jimmy choo shoes, soccer jerseys, mont blanc, lancel, gucci

ninest123 said...

canada goose, louis vuitton, ugg pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, moncler, replica watches, canada goose uk, marc jacobs, bottes ugg, pandora jewelry, links of london, canada goose, moncler, moncler, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, louis vuitton, canada goose outlet, doudoune canada goose, pandora charms, montre pas cher, louis vuitton, juicy couture outlet, hollister, louis vuitton, moncler, moncler, pandora jewelry, moncler, thomas sabo, canada goose, moncler outlet, canada goose outlet, swarovski, wedding dresses, ugg boots uk, moncler, karen millen, swarovski crystal, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, coach outlet, toms shoes

Jomana Yosef said...

http://mchaabaty.com/factory/
http://mchaabaty.com/new/
http://mchaabaty.com/marble/
https://decor-ksa.com/

Miss Diva H said...

hmm tu lah tu..mcm2 dah berubah sbb teknologi dunia.. kdg2 risau jugak fikir mcmana canggih pulak masa akan dtg..