Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, August 15, 2016

#Kongsi Resepi: Terung Sambal Cili Padi

Ola...

Sempena kemenangan Usain Bolt harini, i nak kongsi resepi seperti yang tersebut di atas. Actually tiada kaitan pun dengan that fastest man alive tapi saja ja tumpang gumbira hari ini sebab satu dunia dok sorak dia kan...

Yelah, dia dari jamaica dan bendera dia kaler hijau kuning, so resepi ni kita guna cili padi kaler hijau okay!

Resepi mudah giler ni i terjumpa kat fb ada kawan share. I suka terung dan pedas jadi masa di share tu terliur ngat2.

Bahan-bahan adalah seperti berikut:-

2 Biji terung (potong ikut suka)
20 biji cili padi (i suka pedasss)
1 biji bawang besar
4 ulas bawang putih
sedikit ikan bilis
garam, gula dan asam keping

Cara2:-
- Cili padi + bawang2 + ikan bilis diblend jangan hancur sgt.
-tumis bahan blend, make sure cili tu masak then masukkan terung dan perasakan.

Tadaa siap!

Memang kompem pedas wehhhh... masa bulan puasa itu hari sebab my mom x makan pedas jadinya i buat cili tu asing dengan terung. terung tu bakar je dalam oven kekonon menu sihat dan pedasnya mmg ya ampun tapi sedah ummphhh...adik i yang kecik tu pun makan bertambah dan siap request suruh buat lagi tehehehe...

So cuba lah ya.

p/s: Nak tambah kiub ikan bilis pun bolehhh...dan kalau nak bagi tanak pedas sgt tambahkan tomato dan blend skali bagi dia kurg pedas sikit yaa...

Silahkan dicoba ;)

gambar sekadar hiasan. tiada kaitan dengan terung yang saya korbankan masa bulan ramadhan ituhari 

4 comments:

ninest123 said...

longchamp, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, nike free, prada handbags, sac longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, michael kors, replica watches, burberry, louboutin pas cher, louis vuitton outlet, louboutin shoes, longchamp outlet, ugg boots, tiffany and co, oakley sunglasses, louis vuitton, air max, prada outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, ugg boots, replica watches, nike free, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, uggs on sale, chanel handbags, tiffany jewelry, louis vuitton, kate spade outlet, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, louis vuitton, christian louboutin outlet, ralph lauren pas cher

ninest123 said...

ralph lauren uk, mulberry, hogan, nike air max, ray ban uk, oakley pas cher, coach purses, ugg boots, michael kors outlet, nike air max, vanessa bruno, michael kors, lululemon, true religion jeans, ugg boots, sac guess, ray ban pas cher, michael kors outlet, replica handbags, coach outlet, michael kors, burberry outlet online, michael kors outlet, true religion outlet, hollister pas cher, converse pas cher, north face, kate spade handbags, nike roshe, timberland, nike air max, north face, air force, coach outlet, burberry, michael kors, tn pas cher, michael kors, new balance pas cher, hollister, nike free run uk, michael kors outlet, vans pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion jeans, abercrombie and fitch, lacoste pas cher, hermes, michael kors outlet

ninest123 said...

chi flat iron, vans shoes, louboutin, babyliss, iphone cases, birkin bag, oakley, reebok shoes, nike huarache, converse outlet, converse, p90x workout, valentino shoes, timberland boots, hollister, north face outlet, asics running shoes, new balance, herve leger, insanity workout, bottega veneta, ray ban, soccer shoes, north face outlet, nike trainers, nike roshe, nike air max, lululemon, hollister, beats by dre, instyler, nike air max, vans, abercrombie and fitch, wedding dresses, mcm handbags, hollister, baseball bats, longchamp, nfl jerseys, celine handbags, ralph lauren, ghd, mac cosmetics, ferragamo shoes, jimmy choo shoes, soccer jerseys, mont blanc, lancel, gucci

ninest123 said...

canada goose, louis vuitton, ugg pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, moncler, replica watches, canada goose uk, marc jacobs, bottes ugg, pandora jewelry, links of london, canada goose, moncler, moncler, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, louis vuitton, canada goose outlet, doudoune canada goose, pandora charms, montre pas cher, louis vuitton, juicy couture outlet, hollister, louis vuitton, moncler, moncler, pandora jewelry, moncler, thomas sabo, canada goose, moncler outlet, canada goose outlet, swarovski, wedding dresses, ugg boots uk, moncler, karen millen, swarovski crystal, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, coach outlet, toms shoes